Görüş Bildir
Haberler
Her Yaşta Gönül Rahatlığı ile Yapabileceğiniz Birbirinden Faydalı Egzersizler

Her Yaşta Gönül Rahatlığı ile Yapabileceğiniz Birbirinden Faydalı Egzersizler

Ömer Faruk
04.05.2024 - 11:01

Yaşı olmayan spor,  sağlıklı bir hayatın yapı taşlarındandır. Özellikle de günümüzde neredeyse herkesin erişimi olan sayısız egzersiz türleri sağlıklı bir yaşamın önemli gereksinimlerindendir. Hadi bugün sizler için derlediğimiz bu içeriğimizde her yaştan insanın yapabileceği spor dalları nelermiş hep birlikte görelim...👇

Kaynak: https://www.motobility.com.au/blog/se...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüzme

Yüzme

Sakatlanmaların az görüldüğü ve vücut üstünde düşük etkili bir antrenmana ihtiyaç duyduğunuzda, yüzme akla gelen ilk spor olmalıdır. Yüzme, engelli bireyler de dahil olmak üzere herkes için uygun olan bir antrenmandır. Düzenli yüzmek kalbi güçlendirir, esnekliği artırır ve zihinsel aktiviteyi teşvik eder.

Bowling

Bowling

Bir saatlik bowlingin en az 250 kalori kaybetmenize yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz? Bowling, hem büyüklerin hem de çocukların keyif alabileceği eğlenceli ve interaktif bir spordur. Ayrıca bowling ileri yaştaki bireyler için büyük bir zihinsel uyarım, fiziksel dayanıklılık ve dayanıklılık sunar.

Yoga

Yoga

Yoga, her yaş için ideal olan kapsayıcı bir egzersizdir. Bu egzersizi en idael yapan şey ise sadece yerde bir matla veya bir sandalyede bile yapılabilir olmasıdır. Ayrıca vücudun esnekliğini artırmaya yardımcı olur, zihni sakinleştirir, kişinin enerjisini besler ve hormonal dengenizi kontrol altında tutar.

Golf

Golf

Golf, açık havada spor yapmak isteyenler için egzersiz yapmanın harika bir sosyal yönünü sağlar. Bunun yanında sizi zinde ve sağlıklı tutarken zihinsel koordinasyon ve fiziksel denge ile ilgili faydalar sunar.

Balık Tutmak

Balık Tutmak

Hobi olarak balık tutmak sizi sadece açık havada doğaya götürmekle kalmaz, aynı zamanda gevşemenize ve rahatlamanıza da zaman tanır. Balık tutmak, iyi bir egzersiz olmakla birlikte ayrıca aile ve arkadaşlar için de ideal bir bağ kurma aktivitesi olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Masa Tenisi

Masa Tenisi

Masa tenisi oynamak sadece vücudunuzu hareket ettirmekle kalmaz, aynı zamanda el-göz koordinasyonunu geliştirmek için de mükemmel bir yol olabilir.  Ayrıca masa tenisi oynamak kolaydır ve çok fazla fiziksel güç gerektirmez. Demans, Alzheimer ve diğer nörolojik tıbbi durumların gelişmesini önlemek için de idealdir.

İlginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Balık tutmanın gevşettiği falan yok abi aksine stres yapıyor gelmiyor anasını satayim yemi yiyip kaçıyor gidiyor mal gibi bekliyorsun sanki balıkların karnın... Devamını Gör